Tilpasningsevnen er en vigtig konkurrenceparameter 

Tilpasningsevnen er en vigtig konkurrenceparameter

Det hele går hurtigt og den traditionelle og lineære tilgang kan komme til kort i en verden præget af hastig udvikling. Nogle taler sågar om eksponentiel udvikling – kald det disruption, kald det konkurrence, kald det udvikling eller noget helt andet – bare du ikke står stille i en dynamisk verden.

Der skal noget nyt til og det gælder også indenfor ledelse – dit lederskab – og her bliver din tilpasningsevne afgørende for fremtidig værdiskabelse, da det er en konkurrenceparameter i sig selv i en dynamisk verden.

Der er fortsat – om ikke mere end nogensinde før – brug for et lederskab med en tydelig retning, visioner og en mening ift. hvordan vi ønsker at skabe vores fremtid, men dine omgivelser, dine medarbejdere skal involveres på et helt anden måde, så de kan få lov til at udfolde deres fulde potentiale, løbende udvikle sig og ikke blot skal ”passe ind” i en bestemt kasse.

Din tilgang til udvikling, fornyelse og tilpasning skal være helhedsorienteret og på tværs af hele virksomheden, så det ikke kun er en enkelt del af helheden der flytter sig. Det er en fælles opgave, hvor udvikling i de dybere lag af isbjerget, i kulturen kommer i spil og det er ikke noget ”quick-fix” – tværtimod så er der tale om en kontinuerlig rejse, hvor alletiders mulighed for udvikling og læring gemmer sig.

Hvis du vil flytte noget, skal du starte med at flytte dig selv

Vi må aldrig glemme, at det at tilpasse sig ikke er et spørgsmål om at lave sig selv om, men derimod et spørgsmål om løbende at udvikle og realisere sit potentiale i de vilkår og krav der bliver stillet, uanset hvor på livets pallette det handler om, fremfor at gro fast på en bestemt kontorstol, fastholde en ikke optimal struktur eller andet – det skaber ikke værdi, hverken for dig eller dine omgivelser – og slet ikke på den længere bane.

Det er en lang læringsrejse og handlingerne skal være med til at skabe fremtiden for os alle, men vores lineære mind-set har svært ved at følge med, medmindre vi bevidst gør en aktiv indsats og finder modet til at aflære og dermed skabe plads til ny læring.

Du behøver ikke at starte en revolution – der er som regel noget rigtig godt at bygge videre på

Det behøver ikke at være en revolutionær udvikling man kaster sig over, for der er altid noget godt at bygge videre på, et stærkt fundament eller DNA om man vil, og herfra sikre, at den fremtidige udvikling bliver en positiv og sjov proces.

Skab indsigt, se muligheder og realiser potentialet – jeg hjælper gerne dig og din virksomhed et skridt videre.