Nye tanker  lad mig dele mine idéer med dig  

Jeg vil gerne dele nogle af min perspektiver og overvejelser omkring relevante emner med dig. Lad os sammen udforske fremtidens vækstmarkører for morgendagens virksomheder.

 • En vigtig ingrediens til vækst er nysgerrighed 

  Jeg tror på, at en vigtig ingrediens, når vi taler vækst er nysgerrighed – især i en verden i konstant udvikling og mange flere faktorer som en del af ligningen. Vi skal tilgå opgaven med et åbent sind og lade nysgerrigheden åbne døre til nye muligheder. Dette kan vi blandt andet opnå ved at: –..

 • Ændringer i markedet => ændringer i strategien 

  Ændringer i markedet kræver ændringer i strategien – har I styr på vækststrategien? Et af mine yndlingsspørgsmål når jeg arbejder med vækststrategier og kommercielle opgaver er: ”hvor skal væksten komme fra?” Der er altid mange spændende bud og gode ideer til at vækste, men stiller vi lidt mere skarpt, så kan det være en mere..

 • Teknologi, mennesker og udvikling 

  Jeg synes, det er yderst fascinerende, hvordan den teknologiske udvikling har taget fart igennem mange år og fortsat udvikler sig hastigt. Nu med et enormt stort fokus på AI åbnes der for utallige nye muligheder – og mange nye ting at tage stilling til. Samtidig med fascinationen og erkendelsen af, hvor meget jeg egentlig kan..

 • BittenBrun & Co søger praktikant 

  Praktikant søges til BittenBrun & Co. Til et praktikophold søges en ambitiøs kommunikatør, der ikke kan vente med at få den gode teoretiske viden udfoldet til praktiske handlinger. Du ønsker selvstændigt at prøve kræfter med at være tovholder på: – Kommunikation via SoMe – Hjemmeside (WordPress) – Nyhedsbreve – Bidrage til udarbejdelse af content –..

 • At forme vores strategi med et hjerte for bæredygtighed 

  Er det ikke bare skønt, når vi taler om at forme vores strategi med et hjerte for bæredygtighed? Det er som at stå ved en krydsvej, hvor vi skal beslutte, om vi blot skal tilføje bæredygtighed som et element i vores strategi eller om vi virkelig skal skabe en strategi, der integrerer bæredygtighed på tværs…

 • At arbejde med ESG/Bæredygtighed 

  Jeg har efterhånden arbejdet med bæredygtighed i en del år, både ift. at få defineret arbejdet med FNs 17 verdensmål, udarbejdet strategier for bæredygtighed og ikke mindst få udarbejdet bæredygtige strategier. Når jeg ser tilbage og reflekterer lidt over min rejse inden for bæredygtighed, ser jeg det som meget mere end en opgave, det er..

 • At arbejde med strategi, ledelse og mennesker er det bedste! 

  Jeg brænder for at arbejde med strategi, ledelse og mennesker, fordi det i bund og grund handler om at spotte mulighederne for øget værdiskabelse og bæredygtig vækst ved blandt andet at: – Sætte retningen og sikre en skarp vision – Spotte mulighederne og potentialet – eksternt og internt – Udvikle forretningen og ikke mindst menneskene..

 • Dit vigtigste aktiv er mennesker! 

  Jeg faldt over en ældre artikel/post, jeg skrev tilbage i 2017, da jeg var selvstændig i version 1.0. 2017 er jo nogle år siden, og vores omgivelser er ikke ligefrem blevet mere stabile, langsomme eller kedelig for den sags skyld – og faktisk er dette måske endnu mere aktuelt nu. Dit vigtigste aktiv er mennesker!..

 • Evolution før revolution eller slow revolution 

  Mange ledere ved, at der skal ske store forandringer, hvis deres virksomhed skal være levedygtig om 5-10 år. Det kan dog være en udfordring at finde tiden til at løfte sig op i helikopteren og tænke de lidt større tanker – særligt når udfordringerne lader til at stå i kø som: – Makroøkonomiske faktorer; inflation,..

 • Når driften begrænser fremdriften 

  Når driften bliver en barriere for fremdriften Vi skal på ingen måde negligere vigtigheden af driften, for den holder hjulene i gang og skaber værdi, men driften kan ikke stå alene, der skal også være fremdrift. Fuld fart frem på stedet Vi opererer i uhyre dynamiske miljøer og uforudsigelighed, udfordringer og kompleksitet presser os til..

 • Er dit salgsteam klædt på til dialogen omkring ESG/bæredygtighed? 

  Dit salgsteam er ofte de første der møder spørgsmål og nye krav fra kunderne omkring ESG/bæredygtighed – er de klædt på til det? Efterspørgslen omkring ESG/bæredygtighed er stigende på tværs af brancher og virksomhedsstørrelser, og ofte er den indledende dialog omkring det noget salgsteamet møder. Det er ofte spørgsmål som: – hvad er jeres strategi..

 • At navigere i dynamisk kompleksitet 

  Geopolitisk usikkerhed, inflationstryk og udfordringer inden for global handel er blot eksempler på faktorer, der påvirker det miljø, hvor vi driver forretning, og det er udfordrende. Vi er nødt til at bruge mere tid på risikoanalyse, justere vores handlinger og måske endda tilpasse vores strategier, mens vi stadig fokuserer på vores langsigtede ambitioner for at..

 • Tror du på New Normal? 

  Verden har altid og vil altid være i flow, men med geopolitiske udfordringer, uro og generelt usikkerhed på mange måder, møder vi måske flere risici af en anden kaliber, end vi normalt har oplevet. Men hvornår vender det tilbage til normalen, så vi kan få lidt ro på igen? Jeg tror ikke det kommer til..

 • Mange strategier forlader ikke papiret 

  Omkring 2/3 af alle strategier bliver ikke ført ud i livet, trods det, at der ofte er der lagt rigtig mange kræfter i udarbejdelse heraf. Måneders intenst arbejde, mange givtige diskussioner og svære prioriteringer, og rigtig meget energi der er lagt i udarbejdelse af strategi, bliver ikke rigtig til det, der var planen… Men hvorfor..

 • Gentænk fremfor at gentage  find ind til drivkraften 

  Gentænk fremfor at gentage – find ind til drivkraften Vores omgivelser er komplekse og meget dynamiske og det er ikke nok, kun at gentage det vi plejer, når vi kigger lidt længere frem end et par måneder. Der skal sikres et match til markedet og der skal sikres de rette kompetencer til at kunne levere..

 • Glædelig jul og godt nytår 

  2023 hos Bitten Brun & Co. har på mange måder været et spændende år. Det har på en og samme tid været udfordrende, komplekst og interessant – heldigvis mest interessant og meget lærerigt… Der har været spændende opgaver hos nye og eksisterende kunder  – for eksempel udarbejdelse af strategier, sparring omkring bæredygtighed/ESG og integration heraf..

 • En særlig julegave 

  Kunder hos Bitten Brun & Co., får en julegave der rækker helt ind i næste år. De er nemlig med til at sikre, at Danske Hospitalsklovne kan sprede lidt mere glæde, lidt mere mod og lidt flere smil med store runde, røde næser. Stor respekt til alle Danske Hospitalsklovne og de varmeste hilsner  til alle..

 • ESG  kommercielt fokus og en investering i fremtiden 

  Kommercielt potentiale i arbejdet med bæredygtighed/ESG Bæredygtighed og ESG er efterhånden højt på den strategiske agenda, og ikke længere et ”nice-to-have” fokus. Derfor kan det med fordel integreres i den overordnede strategi og have et kommercielt sigte, så det ikke udelukkende bliver en rapporteringsopgave. Der er meget ofte et kommercielt potentiale i arbejdet med bæredygtighed..

 • Bitten Brun & Co. fylder 3 år! 

  Og dette 3. år har også været et interessant år! Det har både været spændende på mange måder, det har været udfordrende og lidt komplekst til tider, det har været foranderligt og heldigvis også sjovt, men mest af alt lærerigt. Jeg har haft fornøjelsen af at møde rigtig mange inspirerende personer via forskellige samarbejder med..

 • Transformation, gearet til fremtidig vækst 

  Hvorfor overhovedet tale om transformation? Ændringer i vores omgivelser er jo ikke noget nyt som sådan, og vores verden har altid og vil altid være i et flow af skiftende markedsvilkår, udfordringer, nye krav og nye muligheder. Lige nu mødes vi blandt andet af makroøkonomiske, geopolitiske udfordringer, krav om øget bæredygtighed, ESG-rapportering, digitalisering og kunstig..

 • Transformation  er der nogle barrierer man skal være opmærksom på? 

  Er der nogle barrierer man skal være opmærksom på? Udfordringen er måske i virkeligheden at tilpasse sig lige så hurtigt, som verden ændrer sig, og mange står allerede midt i en transformation og oplever, at der er brug for en ledelsesmæssig tilpasning. Og ja, der er lige så mange barrierer som der er faktorer i..

 • Hvilke vigtige elementer kan der være i en transformation? 

  Der er mange faktorer i spil på en gang, når vi taler transformation og netop det stiller krav om at forsøge at skabe et overblik over de tiltag der er nødvendige at igangsætte. Ud fra min erfaring betyder det også, at de tre primære elementer til at drive en transformation er: – Et klart formål..

 • Kommercielt potentiale i arbejdet med bæredygtighed/ESG 

  Bæredygtighed og ESG er efterhånden højt på den strategiske agenda, og ikke længere et ”nice-to-have” fokus. Derfor kan det med fordel integreres i den overordnede strategi og have et kommercielt sigte, så det ikke udelukkende bliver en rapporteringsopgave. Der er meget ofte et kommercielt potentiale i arbejdet med bæredygtighed og det kan være i form..

 • Markeds- og kundefokus skaber værdi 

  Hvordan skaber vi mest værdi for kunden, andre stakeholders og differentierer os? Det gør vi ved at sikre kontinuerlig udvikling, agil ledelse og en høj grad af markeds- og kundefokus på tværs af værdikæden. I takt med øget usikkerhed og kompleksitet, er der bare en tendens til, at vores fokus rettes indad på effektiviseringer og..

 • Tænk i diversitet  det er bæredygtigt 

  Tænk i diversitet – det er bæredygtigt og en vigtig konkurrenceparameter Hvad enten vi taler køn, alder, kompetencer eller andet, så er diversitet en konkurrenceparameter og særligt ift. at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Diversitet præger en virksomheds kultur på en sund måde, da det skaber en helt naturlig dynamik og åbner op for flere..

 • Er din virksomhed levedygtig om 5-10 år som den er i dag? 

  Er din virksomhed levedygtig om 5-10 år, som den er i dag? Jeg oplever ofte, at virksomheder er udfordret på tiden ift. at balancere mellem drift og udviklingsopgaver, og jeg forstår ganske udmærket det dilemma. Men i en så foranderlig, udfordrende og usikker verden vi opererer i, er det vigtigt at finde en måde at..

 • Manglende eksekvering koster på værdiskabelsen 

  Det koster på værdiskabelsen, når 2/3 af alle strategier aldrig rigtig bliver til noget Omkring 2/3 af alle strategier mislykkes og det er trods det, at der ofte er der lagt rigtig mange kræfter i udarbejdelse af strategien. Flere måneders intenst arbejde i en virksomhed, med mange givtige diskussioner og svære prioriteringer, alligevel er det..

 • Skynd dig langsomt  og skab bæredygtig vækst 

  Om vi gør noget eller ej, så vil bæredygtighed præge vores forretningsmodeller, strategier og ledelsesstil i fremtiden – og meget tyder også på, at det allerede er en vigtig konkurrenceparameter i flere brancher. Søren Kirkegaard sagde engang ”skynd dig langsomt” – det gælder også, når vi taler ESG. For vi skal finde en sund balance..

 • Bæredygtighed  en del af strategien 

  Jeg møder mange, der er i tvivl om, hvad bæredygtighed reelt er for en størrelse – og om det nu er noget for dem…Bæredygtig er noget for alle og omhandler blandt andet ESG – faktorer indenfor miljø, sociale og ledelsesmæssige punkter – som alle kan byde ind i og de fleste gør faktisk også allerede noget der understøtter bæredygtighed uden helt at vide det.